Τη πρώτη βδομάδα του Σεπτεμβρίου επέλεξαν να αρχίσουν δύο τηλεοπτικές σειρές, με teen θέμα και school life.

H μία είναι το 90210. Σίγουρα κάπου θα έχει πάρει το αυτί σας το μέγα αυτό εγχείρημα για αναβίωση του Beverly Hills. Αυτό που πήρε το δικό μου αυτί είναι ότι ο σεναριογράφος είναι ο αγαπημένος Rob Thomas του Veronica Mars. Καλά ξεκινάμε δηλαδή.

Το άλλο είναι ότι θα παίζουν τρεις από τις παλιές πρωταγωνίστριες. Η Kelly Talor λοιπόν, θα είναι η ψυχολόγος του σχολείου West Beverly, η Brenda Walsh θα σκηνοθετήσει ένα musical για το σχολείο, ενώ η Donna Martin και η fashion butique της θα ντύνουνε τα πλουσιόπαιδα. Γκεσταριλίκια λέει θα κάνουν και οι υπόλοιποι του παλιού cast.

Το στόρυ έμαθα επίσης και ψιλοξενέρωσα με την έλλειψη φαντασίας που γίνεται όλο και πιο έντονη στη west coast. Είναι λέει μια οικογένεια από το Kansas, μπαμπάς, μαμά, αγόρι, κορίτσι. Ο μπαμπάς διορίζεται διευθυντής του West Beverly και μετακομίζουν στο L.A. Doesnt it ring some bells?

Οι προβλέψεις λένε ότι θα πάει καλά το 90210, μιας και πιάνει δυο γενιές τηλεθεατών. Τη νέα γενιά που θέλει να δει ένα ακόμα school life δράμα με δολοπλοκίες, έρωτες και μίση. Αλλά και την παλιά, εμάς που καθόμαστε τα μεσημέρια του καλοκαιριού του 2008 και βλέπουμε την Kelly να τα ψήνει με τον Dylan, τον γκόμενό της καλύτερής της φίλης. Εμάς, που μεγαλώσαμε με την παλιοπαρέα, ακόμα και αν ήμαστε π.χ. 9 χρονών όταν ξεκίνησε η σειρά και ήταν «μεγαλίστικη». Εμάς που μεγαλώσαμε με αφίσα τους στο δωμάτιό μας και θα δούμε τη σειρά, ακόμα και αν παίζουν μόνο 3 από τους παλιούς. Αχ, αυτές οι παλιές αγάπες!

Μαζί με τον πιλότο του 90210 όμως, ξεκινάει και το 1ο επεισόδιο 2ου κύκλου gossip girl. Άλλη μία teen σειρά, που θυμίζει αρκετά Beverly Hills, αλλά είναι για όσους προτιμούν τη New York.

Το gossip girl είναι βασισμένο στο best seller μιας ξανθιάς κυριούλας, η οποία είναι απόφοιτος ενός ιδιωτικού σχολείου της Νέας Υόρκης, σαν αυτό στο οποίο πηγαίνουν οι πρωταγωνιστές της σειράς.

Το gossip girl είναι μια κοπέλα που δεν εμφανίζεται ποτέ, έχει δανειστεί τη φωνή της Veronica Mars και έχει ένα υπερ-κουτσομπολίστικο blog στο οποίο καταγράφει τις κινήσεις των hotties του σχολείου. Κάθε καταχώρηση σκάει σε sms στα κινητά όλων των μαθητών. Επίσης, αν οποιοσδήποτε μαθητής γίνει μάρτυρας κάποιας τρελής κουτσομπολίστικης φάσης, θα βγάλει φωτό με το κινητό και θα τη στείλει στο gossip girl blog. Spotted.

O ρεαλισμός έχει πάει περίπατο βέβαια σε αυτή τη σειρά, μιας και οι 16χρονοι πρωταγωνιστές έχουν ήδη ζήσει ΤΑ απίστευτα, είναι αλκοολικοί, έχουν προτιμώμενα ναρκωτικά και έχουν κάνει τόσο sex που απορώ τι θα μείνει να κάνουν στα επόμενα επεισόδια. Τα οικογενειακά τους background είναι φρικαλέα, οι γονείς τους είναι αδίστακτοι και φιλόδοξοι και έχουν τα παιδιά τους σαν ένα ακόμα τρόπαιο της πολύ επιτυχημένης ζωής τους.

Η σειρά είναι εξολοκλήρου γυρισμένη στη Ν.Υ., και η κινηματογράφηση της μητρόπολης είναι ονειρική και άψογη. Μόνο για αυτό, αξίζει μάλλον να δω άλλη μία σεζόν....