HELLBOY II: Η ΧΡΥΣΗ ΣΤΡΑΤΙΑ (HELLBOY II: THE GOLDEN ARMY)



Σκηνοθέτης: Guillermo del Toro
Παίζουν: Ron Perlman, Selma Blair, Doug Jones

Ο Hellboy ξαναχτυπά. Ο κολασμένος ήρωας με τα επιμελώς κομμένα κέρατα και την ουρά επιστρέφει για να σώσει τον κόσμο. Ναι, αυτή είναι η κεντρική ιδέα της ταινίας. Με τη διαφορά όμως ότι η ίδια η ταινία είναι πολύ περισσότερα από άλλη μία ταινία με σούπερ ήρωα που θα σώσει τον κόσμο.
Ο κακός αυτή τη φορά ακούει στο όνομα Prince Nuada και σκοπεύει να σπάσει την ανακωχή αιώνων ανάμεσα στους ανθρώπους και το αθέατο βασίλειο Bethmora ξυπνώντας τον ανίκητο χρυσό στρατό. Ο Hellboy φυσικά θα είναι εκεί, μαζί με την υπόλοιπη παρέα για να ανακόψει τα σχέδια του...
Ο καλός της υπόθεσης ακούει και πάλι στο όνομα Guillermo del Toro. Πατάει πιο γερά στα πόδια του από ποτέ, απελευθερωμένος από την αγωνία της επιτυχίας, με τη φαντασία του για άλλη μια φορά να οργιάζει, παραδίδει ένα γεμάτο, χορταστικό, απολαυστικό και εντυπωσιακό δίωρο. Δεν περιορίζεται στην κυρίως υπόθεση αλλά ρίχνει το βάρος στην ανθρώπινη πλευρά των εκκεντρικών ηρώων του, πετώντας παράλληλα τις οικολογικές σπόντες του αλλά και αρκετές διασκεδαστικές χιουμοριστικές ατάκες.


{imdb}