Σκηνοθέτης: Αλέξης Αλεξίου
Παίζουν: Γιώργος Κακανάκης, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Αργύρης Θανασούλας, Γιασεμή Κηλαηδόνη, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, (Γιώργος Καραμίχος)

Ένα ψυχολογικό θρίλερ δωματίου που κινείται σε κομματιασμένους χρονικά άξονες, και εγκλωβίζεται στο κλειστοφοβικό διαμέρισμα 52, όπου ο Ιάσονας (Γιώργος Κακανάκης), αφήνεται έρμαιο στους προσωπικούς του δαίμονες. Στο μυαλό του η πραγματικότητα συναντά τα όνειρα και μαζί εγκλωβίζονται στο υποσυνείδητο του, που επιλεκτικά ξεσπάει για να δημιουργήσει εναλλακτικές πραγματικότητες και μία χρονική δίνη, που αναγκάζει τον ήρωα να παλεύει διαρκώς με τους εφιάλτες του. Οι επιθυμίες του καταλήγουν σε μανίες, και η ανάγκη του να διατηρήσει ό,τι αγαπά θα τον ωθήσουν στην σχιζοφρένια, όταν η μούχλα κάθε χαμένης ιδιοκτησίας καλύψει την ασφάλεια του.

Ο Αλέξης Αλεξίου που πέρα από την σκηνοθεσία έχει αναλάβει και το σενάριο, θα κινηθεί σε δρόμους πεπατημένους από μεγάλους δημιουργούς του κινηματογράφου, για να μας οδηγήσει σε ένα καθαρά δικό του προορισμό όπου η αλήθεια καταλύεται τόσο εύκολα όσο κατασκευάζεται μια ψευδαίσθηση. Στη σκιώδη ατμόσφαιρα του, θα ξεδιπλωθούν τα απωθημένα, και τα αντικείμενα θα επαναπροσδιορίζονται μαζί με τη θύμηση μιας εύθραυστης προστασίας. H αριστουργηματικά εσωστρεφής μουσική επένδυση των Felizol και Peeka Tayloh θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο ήχος που αφήνουν οι σκέψεις μες στο μυαλό μας. Τα τρεμάμενα πλάνα αφήνουν τον χώρο και το χρόνο να ξεγλιστρήσουν από την αρμονία τους, τα γεγονότα αλλάζουν σειρά, και η αρχή παίρνει την θέση ενός τέλους που μεταμφιέζεται αλλά στην ουσία παραμένει αναπόφευκτο.

Οι πρωταγωνιστές θα γίνουν θύματα των παραισθήσεων, με τον εκπληκτικό Γιώργο Κακανάκη να αγκαλιάζει την σχιζοφρένια στον άκρως απαιτητικό ρόλο του Ιάσονα, και την Σεραφίτα Γρηγοριάδου να μεταμορφώνεται στο αιώνιο γυναικείο σύμβολο που μπορεί να σώσει αλλά και να καταστρέψει ολοκληρωτικά την καρδιά και το μυαλό ενός άντρα.

Το project που ξεκίνησε ο Αλεξίου, στην ανάγκη του να εξελίξει τις πολυσυζητημένες του ταινίες μικρού μήκους, που με το ζόρι πήρε την κρατική επιχορήγηση, κατέληξε να τρελάνει τα μεγάλα ελληνικά και ευρωπαϊκά φεστιβάλ με κάθε προβολή του. Και μετά τις εγκωμιαστικές κριτικές από παγκοσμίως αναγνωρισμένα περιοδικά (Variety, Twitch), η καλύτερη ελληνική ταινία των τελευταίων χρόνων γίνεται επιτέλους διαθέσιμη για το ελληνικό κοινό. Μην την χάσετε!

extras



{imdb} {Επίσημη Ιστοσελίδα}