H δημοσιογράφος Candace Bushnell είναι μια εμφανίσιμη νεοϋορκέζα που για ένα διάστημα έγραφε τη στήλη “Sex and the City” στην εφημερίδα NY Observer. Σε αυτή τη στήλη έγραφε για την ζωή της και την επαφή της με διάφορους πολίτες της ΝΥ. Με οξύ χιούμορ και κριτικό πνεύμα, κατέτασσε τους συμπολίτες της σε κατηγορίες, ανάλογα με τις σεξουαλικές τους συνήθειες, της οποίες αυτοί της περιέγραφαν γλαφυρά.

Κάποιες από τις φίλες της και πρωταγωνίστριες της στήλης ήταν η Samantha Jones, που είχε μια ιδιαίτερη προτίμηση στους 20χρονους, η Miranda Hobbs, που ήταν κυνική και απότομη, η Clarlotte York και η δημοσιογράφος Carrie, που γνώρισε και ερωτεύτηκε τον mr Big. Ο χαρακτήρας του ήταν εμπνευσμένος από ένα συνάδελφο της Bushnell, όταν αυτή εργαζόταν για το περιοδικό Vogue. Ο mr Big για την Bushnell εκπροσωπούσε τον unattainable eligible bachelor, τον οποίο ποτέ δεν μπόρεσε να προσεγγίσει αρκετά και να τον γνωρίσει. Τόσο, ώστε δεν του έδωσε ούτε καν όνομα.


Oμοιότητες με τη σειρά:
η πρωταγωνίστρια Carrie Brandshaw γράφει τη στήλη Sex and the City για την εφημερίδα NY Star. Η στήλη αυτή φαίνεται να έχει ίδιο περιεχόμενο με την αυθεντική. Υλικό για τα άρθρα και των δύο αποτελούν τους και οι σεξουαλικές εμπειρίες και απορίες τους. Και οι δύο στήλες, έγιναν βιβλία. Επίσης, η Carrie όπως και η Candace, έχει εργαστεί στη Vogue, και την έχει πατήσει από τον mr Big.

Το 1996 η Candace Bushnell συγκέντρωσε τα αγαπημένα της άρθρα και έγραψε ένα βιβλίο, το ομώνυμο Sex and the City, το οποίο γρήγορα έγινε best seller…