Δεν είναι κάνα αριστούργημα, δεν παύει να είναι μια ταινία που βασίστηκε σε σειρά, που βασίστηκε σε βιβλίο, που βασίστηκε σε στήλη. Και είναι επόμενο να κάνει κλικ στους φαν, αλλά όχι στους άσχετους. Επίσης, δεν είναι βασισμένο σε μια οποιαδήποτε σειρά, αλλά σε μία που είχε τόσους εχθρούς. Οι περισσότεροι άντρες τη μισούσανε και την βλέπανε μόνο για το γυμνό. Πολλές γυναίκες τη θεωρούσαν γελοία και κενή. Είναι λογικό αυτοί, είτε να μη δουν την ταινία, είτε να τη σιχαθούν.

Οι φαν από την άλλη, έχουν απαιτήσεις. Θέλουν να δουν happy ending. Θέλουν να ξανακούσουν σόκιν συζητήσεις για το sex. 4 γυναίκες να φρικάρουν και να παραλογίζονται για τις σχέσεις τους. Θέλουν να δουν όμορφα αέρινα σύνολα και πολύ, πάρα πολύ Νέα Υόρκη. Τις κοπέλες να περπατάνε στο πάρκο τρώγοντας παγωτό και μιλώντας για τα προβλήματά τους. Τη Charlotte να τρέχει στο Central Park και να επιστρέφει στο 5th Avenue διαμέρισμά της. Την Carrie να ψωνίζει στα Prada. Την Samantha να πίνει το cocktail της σε ένα κλασικό νεοϋρκέζικο μπαρ, να πηγαίνει σπίτι της στη Meatpacking district με τον πρώτο που γνωρίζει και να ουρλιάζει πηδώντας τον. Μας έχουν λείψει αυτά! Μας έλειψε ο κυνισμός της Μiranda, ο ρομαντισμός της Charlotte, η σιγουριά της Samantha και οι απορίες της Carrie. We want more!

Οι φαν λοιπόν θα ενθουσιαστούνε ξαναβλέποντας την τετράδα, στη μεγάλη οθόνη αυτή τη φορά, με ωραία ρούχα να περπατάει στο Manhattan και να τρώει brunch. Αλλά δεν είναι αρκετό. Αυτό το story άξιζε έναν ακόμα κύκλο επεισοδίων. Δεν χόρτασα να βλέπω Νέα Υόρκη και ρούχα σχεδιαστών, δε γέμισα από τις συζητήσεις, όσο όταν έβλεπα τη σειρά. Και δε με κάλυψε το τέλος, όσο με είχε καλύψει το τελευταίο επεισόδιο. Eίναι φυσικό βέβαια, γιατί άλλο 2,5 ώρες ταινία και άλλο 18 20λεπτα επεισόδια.

Αλλά η ιδέα «τι γίνεται μετά το ‘και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα’», μου αρέσει πολύ. {spoiler για τη σειρά:}Δεν είναι αρκετό η Carrie να τα βρίσκει με τον Big (για μια ακόμα φορά), η Samantha να είναι σε μια σχέση για πρώτη φορά, η Miranda να είναι παντρεμένη με πεθερά και παιδί και η Charlotte να βρήκε μωρό για υιοθεσία. Τι γίνεται μετά από αυτά; Αυτό θέλει να δείξει η ταινία. Όλα πάνε καλά μετά από το γάμο και τον έρωτα; Πώς αλλάζουν τα πράγματα μέσα σε 4 χρόνια; Πολύ καλή κίνηση λοιπόν να μας δείξουν τι γίνεται μετά το τέλος.

Τελικά, το Sex and the City είναι μια μέτρια ταινία, που δεν κατόρθωσε να φτάσει στα επίπεδα της σειράς και φυσικά δεν είχε την επιτυχία της. Η ιστορία είναι ωραία και η αγάπη είναι ο βασικός της παρονομαστής. Είναι ρομαντική και συγκινητική, έχει συναίσθημα, αλλά και γέλιο και σίγουρα είναι ευχάριστο να τη βλέπεις. Δεν είναι η σούπερ κινηματογραφική εμπειρία, αλλά είναι ένα ωραίο κερασάκι στην τούρτα για τους φαν της σειράς. Ως φαν, ομολογώ ότι δεν ενθουσιάστηκα με το εγχείρημα, αλλά θυμήθηκα τη σειρά και είδα πόσο μου έχει λείψει.

Συνολικά το Sex and the City είναι μια ωραία ιδέα, διαφορετική και πρωτοποριακή, που άλλαξε μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τη Νέα Υόρκη. Δεν είναι πια η Gotham City, τίγκα στο έγκλημα, που μόνο αστυνομικά θρίλερ γυρίζονται εκεί. Δεν είναι η πόλη του CSI και του Law and Order. Με τους κακοντυμένους αστυνομικούς που κυνηγάνε εγκληματίες στο Brooklyn. Με το satc μάθαμε ότι είναι επίσης η πόλη της μόδας και των πλούσιων, μια πόλη όπου μπορείς να κάνεις τα πάντα, πάντοτε. Πλέον στη Νέα Υόρκη γυρίζονται ταινίες όπως το the Devil wears Prada, το What happens in Vegas και το Hitch.

Το Sex and the City άλλαξε επίσης τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι ανύπαντρες τριαντάρες. Δεν είναι οι μίζερες γεροντοκόρες που παραιτήθηκαν από την προσπάθεια και ξεχάστηκαν από την ζωή, αλλά trendy γυναικάρες που ξέρουν τι θέλουν και περνάνε καλά μέχρι να το αποκτήσουν. Η σειρά και η ταινία ήρθαν να προσθέσουν σε όλο αυτό τον έρωτα και την αγάπη. Το sex χωρίς συναίσθημα πάει σε δεύτερη μοίρα και οι meaningful relationships γίνονται το ιερό δισκοπότηρο.

Το Sex and the City τέλος, είναι πλέον συνυφασμένο με τη μόδα, την ομορφιά, το glamour, τα accessories και τα παπούτσια Manolo Blahniks. Και έχει τρελάνει κόσμο!