βλ. Sex and the City - η στήλη

…Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα τέτοιο βιβλίο έγινε best seller. Kαι μάλιστα πριν γίνει ευρέως γνωστό από τη σειρά.



Είναι σαν να διαβάζει κανείς άρθρα άσχετα μεταξύ τους, που ίσως στην εβδομαδιαία στήλη να έκαναν αίσθηση, γιατί είναι και χιουμοριστικά και ψαγμένα, αλλά για τις ανάγκες ενός βιβλίου είναι τουλάχιστον ελλιπή και κακογραμμένα. Βέβαια, ούτε νεοϋορκέζα είμαι, ούτε 30 something single woman living in NY of the 90’s.

Ομοιότητες με τη σειρά: η σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση πιστή μεταφορά του. Φυσικά, οι βασικές πρωταγωνίστριες συμμετείχαν και στο βιβλίο, αλλά δεν είχαν πάντα πρώτη θέση. Στο βιβλίο αφηγήτρια είναι η Candace και μιλάει για την ζωή της, αλλά και για τις ζωές των φίλων της. Στη σειρά, αφηγήτρια είναι η Carrie, της οποίας ο χαρακτήρας είναι βασισμένος και στην Carrie του βιβλίου, αλλά και στην αφηγήτρια Candace.
Οι 2 πρώτες σαιζόν έχουν κάποιες ομοιότητες με το βιβλίο, κυρίως σε διαλόγους και μονολόγους, αλλά όχι στην υπόθεση, ούτε πολύ πολύ σε χαρακτήρες, αλλά από την 3η σαιζόν και μετά, η σειρά leads a life of its own…οι χαρακτήρες εξελίσσονται και γίνονται σχεδόν αληθινοί.

Το 1998 ο Darren Star είδε τις δυνατότητες μεταφοράς στη μικρή οθόνη αυτού του ιδιαίτερου βιβλίου και δημιούργησε μαζί με ένα πολύ καλό συνεργείο σεναριογράφων και ηθοποιών τη σειρά που για 6 χρόνια καθήλωσε γυναίκες και gay άντρες σε όλον τον δυτικό κόσμο.