Στο Shortbus μπορείς να βρεις το ταίρι σου για την ζωή ή για εκείνο το βράδυ. Να αναζητήσεις accessoir για να ζωντανέψεις τη σχέση σου που αργοπεθαίνει. Ή να ψάξεις να βρεις τους χαμένους οργασμούς σου.

Τι πιο τρελό από το να κρυφοκοιτάζεις την ζωή των swingers; Ο J. Mitchell γύρισε το Shortbus, για να σου δείξει πως είναι να μπαίνεις σ’ ένα μέρος όπου δεν υπάρχει ντροπή και ασχήμια. Όπου μπορείς να είσαι ο υπέροχος σεξουαλικός εαυτός σου.

Τι πιο ευχάριστο από το να συζητάς για τις προτιμήσεις και τις διαστροφές σου με ανθρώπους που έχουν ένα κεφάλι ανοιχτό, που μπορεί να χωρέσει τα πάντα! Γυναίκες, άντρες, gay, λεσβίες, όλοι συζητάνε για το sex και τον έρωτα, φιλιούνται, ζούνε υπέροχες στιγμές.

Στο Shortbus δεν υπάρχει ηλικία - ο 80άρης θα αναζητήσει τον 20άρη. Ούτε φύλο - η straight θα φασωθεί με την τραβεστί. Ούτε εθνικότητα ή θρησκεία. Τι σχέση έχει άλλωστε το sex με αυτά;

Το Shortbus είναι γι’ αυτούς τους λίγους, που κάποιοι τους λένε φτηνούς, πορνόγερους, πουτάνες. Φαίνεται να είναι μόνο για ομοφυλόφιλους και τρανς.

Υπάρχουν άνθρωποι που θα μπούνε στο Shortbus και θα φρικάρουν. Είναι οι ίδιοι που δεν άντεξαν μέχρι το τέλος της ταινίας. Υπάρχουν όμως και άλλοι που, μόλις είδαν το εσωτερικό του, ευχήθηκαν να ανοίξει ένα στη γειτονιά τους. Είναι αυτοί που όταν η Sook-Yin Lee έφτασε επιτέλους σε οργασμό, χειροκρότησαν!

Το Shortbus είναι για όσους δεν αρκούνται στο συμβατικό sex. Όχι επειδή είναι ανοργασμικοί ή δυστυχισμένοι. Αλλά επειδή θέλουν να πειραματιστούν, να γνωρίσουν κι άλλους ανθρώπους που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα ανθρώπινα πάθη και τις σαρκικές ηδονές. Να γίνουν σώματα, που είναι εκεί για την καύλα, για το sex το ίδιο. Σώματα που βιώνουν νέες, μοναδικές απολαύσεις της σάρκας και πρωτόγνωρα ερεθίσματα του μυαλού.

Με την κάμερα να κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις, κάδρα κοντινά που αναδεικνύουν την ηδονή και τον πόνο του ανθρώπινου σώματος και ηθοποιούς που λάμπουν (Paul Dawson, Raphael Barker κ.λπ.) μέσα στην έξαψη που μόνο σε ένα μέρος σαν το Shortbus μπορείς να βιώσεις..

Στο Shortbus όλα επιτρέπονται. Στο Shortbus μπορείς να πραγματοποιήσεις τις πιο πρόστυχες φαντασιώσεις σου. Να ικανοποιήσεις τις πιο απαιτητικές αισθήσεις σου. Να λυγίσεις από τους πιο δυνατούς οργασμούς του μυαλού και του σώματός σου. Να περάσεις όμορφα, να γελάσεις, να μάθεις. Και το πιο βασικό; Να γνωρίσεις κόσμο που θα σ’ αγαπήσει γι’ αυτό που είσαι!