Κάθε άνθρωπος που αποφυλακίζεται από κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας έχει δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία. Στη «διόρθωση». Κατά πόσο είναι όμως αυτό εφικτό σε μια κοινωνία που δύσκολα συγχωρεί και επικρατεί ο στιγματισμός;

Μια οπτική αυτής της πραγματικότητας καταγράφει η νέα, βραβευμένη ταινία του Θάνου Αναστόπουλου, με τον αντιπροσωπευτικό τίτλο «Διόρθωση». Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή, 18 Μαΐου 2008 και ώρα 18.30 στην Αθήνα στον κινηματογράφο «ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ» (Συγγρού 106, ΜΕΤΡΟ Συγγρού-Φιξ, 210-9215305) ενώ στη Θεσσαλονίκη η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 στον κινηματογράφο ΦΑΡΓΚΑΝΗ (Αγ. Παντελεήμονος 10, Καμάρα, 2310-960063). Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα θα βρεθεί και ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Θ. Αναστόπουλος, για να μιλήσει για την ταινία του με το κοινό.

Η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ και το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί στα προγράμματα της PRAKSIS που στοχεύουν στην άρση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού.


Η PRAKSIS, με βάση τα δύο Πολυϊατρεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσφέρει εδώ και 12 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες.

(από το δελτίο τύπου)