Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας 'An American Crime', μια ματιά στους 5 ρόλους που χαρακτηρίζουν -ως τώρα- την καριέρα της σημαντικότερης νεαρής ηθοποιού.


5. Shadowcat / Kitty Pryde ('X-Men: The Last Stand')
Ως η bitch του "I'm the Juggernaut, bitch!", λατρεμένη από τα κόμικς μεταλαγμένη Kitty Pryde, η άγνωστη ακόμα στο ευρύ κοινό Page καταφέρνει με τον τρίτοτέταρτο ρόλο της να κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα από ένα γενικευμένο χάλι γεμάτο τριτοτέταρτους ρόλους που κανείς δε θυμάται.


4. Lilith Sandstrom ('Re-Genesis')
Τότε ακόμα έμοιαζε με αγοράκι, αλλά για την πρώτη εκείνη σεζόν του καναδέζικου sci-fi δράματος έκλεβε κάθε σκηνή στην οποία εμφανιζόταν, υποχρεώνοντας το θεατή να πάρει στα απολύτως σοβαρά την προσπάθεια του χαρακτήρα της να σώσει τη ζωή ενός γενετικού κλώνου που στην πορεία έγινε φίλος της. Ναι.


3. Hayley Stark ('Hard Candy')
Διεστραμμένης πραγματικότητας Κοκκινοσκουφίτσα από την κόλαση που τρώει τον κακό λύκο του του ανήμπορου (και σβησμένου από την παρουσία της) Patrick Wilson, η Page κάνει με αυτό το ρόλο περισσότερα από τα όσα απλουστευτικά υπήρχαν στο χαρτί, παραδίδοντας ίσως την ερμηνεία της καριέρας της και τσιμπώντας κάποια πρώτα σημαντικά βραβεία (Κριτικοί Austin οέ οέ οέ, εδώ προσκυνούμε βραβειάρες), προπομπούς του επερχόμενου τυφώνα Juno.


2. Tracey Berkowitz ('The Tracey Fragments')
Στο κέντρο ενός πειραματικού αλλά και άνισου φιλμ το οποίο σηκώνει αποκλειστικά στις πλάτες της, η Page παραδίδει έναν θρίαμβο ευαισθησίας στο πρόσωπο μιας έφηβης που ψάχνει τον εαυτό της, καταφέρνοντας να μαγνητίσει και να σοκάρει το θεατή ανάμεσα σε split screens και διαρκή χωροχρονικά αφηγηματικά άλματα.


1. Juno McGuff ('Juno')
Η mainstream αναγνώριση για την Page έρχεται επιτέλους με όχημα έναν από τους πιο ξεχωριστούς χαρακτήρες που μας έχει δώσει το σύγχρονο αμερικάνικο σινεμά, έναν χαρακτήρα που όλες οι ηθοποιοί μιας συγκεκριμένη ηλικίας θα ήθελαν να είχαν παίξει, ελάχιστες θα μπορούσαν να ξεπεράσουν στη συνέχεια της καριέρας τους (όπως με ευκολία θα το κάνει η Page), και καμία δε θα τον είχε ζωντανέψει με τον τρόπο που του έδωσε σάρκα και οστά η μικροσκοπική θεά από τη Nova Scotia. Tα Oscars μπορούν να συνεχίσουν να βραβεύουν ρόλους αρρώστων και ερμηνείες-Μητσικώστα, εμείς όμως ξέρουμε την αλήθεια.